Kampeervakantie in Malta

De eilanden van Malta bieden prachtige plekken voor een unieke kampeervakantie. Er is een grote verscheidenheid aan verschillende campings waar je kunt overnachten. Er zijn eindeloos veel dingen om te ontdekken tijdens een kampeervakantie in Malta, van een adembenemende natuur en heerlijke stranden tot cultuur en geschiedenis. Malta heeft ook een aantrekkelijk mediterraan klimaat; ’s zomers is het warm, maar het is ook ’s winters vrij aangenaam.

Campings in Malta

Er is een grote selectie van campings aanwezig in Malta. De meeste campings liggen aan het strand of in de buurt van een stad, waardoor het gemakkelijk te bereiken is. De campings variëren van kleine, intieme campings met uitstekende voorzieningen tot meer basic campings waar je geen extra luxe verwacht. Zodra je je op Malta bevindt, kun je ook rustplaatsen zoeken bij particulieren die de camping aanbieden als extra service. Hier zul je vaak goedkopere campingkamers vinden met leuke voorzieningen.

Natuur in Malta

Malta biedt een prachtig natuurlandschap. Er zijn veel mooie stranden aan de kust en meren en rivieren bevolken het inland van het eiland. Eén van de nevelen van Malta, Gozo, is bekend om de schitterende uitzichten op zee en het imposante bastions kasteel. Met meer dan 300 soorten vogels en diverse plantensoorten is het eiland perfect om te genieten van een dosis frisse lucht. Daarnaast zijn er tal van verschillende historische locaties waar je je in de gezellige sfeer van de Maltese cultuur kunt verliezen.

Het klimaat in Malta

Volgens het Köppen-klimaatsysteem is Malta een mediterraan klimaat. Malta krijgt veel zonneschijn, de meeste maanden hebben meer dan 300 uur zon. Dit betekent dat het vaak warm en vrij droog is. Het regenseizoen is van november tot en met maart, maar gedurende de rest van het jaar is het meestal zo dat gemiddeld maar één dag per week regent. Hierdoor is Malta een perfecte bestemming voor kampeerders die van de zon en het strand houden.

De beste tijd van jaar om in Malta te kamperen

De beste tijd om Malta te bezoeken om te kamperen, is afhankelijk van wat je graag zou willen doen. De wintermaanden zijn vaak het rustigst qua weer. Hoewel het kan koud zijn in de winter, de gemiddelde dagtemperaturen in de winter liggen meestal tussen de 10-15°C. De zomermaanden zijn normaal een stuk warmer, met temperatuurwisselingen tussen de 20-30° C. Als je maltese stranden wilt verkennen, dan is de zomer de beste periode om te komen, terwijl wandelaars beter af zijn in het vroege voorjaar en de herfst. De praktische omstandigheid waar je mee te maken hebt, is dat Malta een klein eiland is, waardoor je tochten korter blijven, ongeacht waar je heen gaat.

Conclusie

Een kampeervakantie in Malta kan een onvergetelijke ervaring zijn. Met een prachtige natuur, warm klimaat en veel campings en accommodatie om uit te kiezen, is er voor iedereen iets te vinden. Of je nu op zoek bent naar zon, zee en strand, of cultuur en geschiedenis, een kampeervakantie in Malta is een geweldige optie voor alle kampeerders. Het is een eiland waar je nooit zult zijn uitgekeken. Pak je tent maar, Malta wacht.

Plaats een reactie