Kampeervakantie in Turkije

Turkije is een fascinerende bestemming voor een kampeervakantie. De veelheid aan verschillende culturen, het uitgebreide architecturale erfgoed en de brede waaier aan natuurgebieden zorgen ervoor dat iedereen wel iets naar zijn of haar smaak kan vinden. Het land heeft een uitstekende infrastructuur, maar biedt ook de mogelijkheid om in alle rust te ontsnappen aan de drukte van stedelijk leven.

Campings in Turkije

Passen kamperen en Turkije samen? Jazeker! Er is een heleboel verscheidenheid aan campings in Turkije, waaronder enkele gerund door Nederlandse managers. In sommige gevallen bevinden de campings zich direct aan het strand, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de Middellandse Zee. Voor degenen die liever in een natuurlijke omgeving kamperen, zijn er ook alternatieven in de prachtige groene heuvels in het binnenland.

De meeste campings hebben alle noodzakelijke voorzieningen, zoals een zwembad, douches, toiletten en wifi. Sommige zijn zelfs volledig uitgerust met keukens, cafetaria’s, snackbars en winkeltjes. Ook heb je de mogelijkheid om campinguitrusting en andere benodigdheden te huren.

De natuur in Turkije

Als je van de natuur houdt, kom je in Turkije ruimschoots aan je trekken. Het land kent een breed scala aan landschappen, van hoge bergen tot moerassige vlaktes en van droge woestijnen tot schitterend blauwe stranden.

Het noorden van Turkije is ruiger en vrij ongerept. Met een groot aantal nationaal parken, vol met groene bossen, meren en dieren, biedt Turkije een ideale omgeving voor een avontuurlijke kampeervakantie.

In het zuiden heerst een andere sfeer. Hier krijgt de beschaving meer vorm. Er zijn prachtige stranden die een perfecte plek zijn voor een strandvakantie met wat kamperen. In dit gebied vind je ook veel antieke ruïnes uit klassieke tijden.

Het klimaat in Turkije

Het klimaat in Turkije is mediterraan, waardoor de zomers warm en droog worden en de winters mild en regenachtig. May-oktober zijn de beste maanden om te kamperen, wanneer het weer warm is maar niet te heet. Juli en augustus zijn perfect om aan het strand te vertoeven, met temperaturen die gemiddeld tussen de 25-35°C liggen.

Het oostelijke deel van Turkije heeft meer koele temperaturen, wat ideaal is voor kamperen in de lente en herfst. In dit gebied kan het ‘s nachts behoorlijk koud worden, wat betekent dat warme kleding aan te raden is. In het zuiden is het klimaat meer subtropisch, met milde winters en warmere temperaturen dan in het oosten.

Conclusie

Een kampeervakantie in Turkije biedt kampeerliefhebbers een geweldige manier om van alle barsten van het land te genieten. Of je nu rust en stilte zoekt, of actie en avontuur, Turkije is een land dat je nooit gaat vervelen. Vanuit uw kampeerplaats kunt u de mooiste prachtige landschappen en steden bewonderen. Wil je meer avontuur? Het hele jaar door comfortabel kamperen, heerlijk eten en natuurwonderen bewonderen? Dan is een kampeervakantie naar Turkije iets voor jou!

Plaats een reactie